19 Ağustos 2011 Cuma

zeytinyağlı havuçlu ıspanak

Malzemeler

½ kilo ıspanak

1 adet kuru soğan

2-3 kaşık pirinç

1 adet havuç

1 yemek kaşığı salça

Zeytinyağ, tuz

Hazırlanışı

Ispanakları bol suda birkaç su yıkadıktan sonra irice doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. havuçu rendeleyin, pirinci yıkayın.

Zeytinyağında önce soğanı, sonra havucu kavurun. Havuçlar kavrulunca salçasını koyup bir iki karıştırın. En son ıspanakları ilave edin bir- iki dakika da ıspanakları kavurun. Ispanakların üzerine yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Yemeğin tuzunu ve (ılık)suyunu ayarladıktan sonra pişmeye bırakın. Yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler pişene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder