
Malzemeler :
3 adet orta boy soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kara biber
6 adet Ernur yumurta
Hazırlanışı :
Ispanağı yıkayıp, ayıklayınız. Soğanı soyunuz, yıkayınız, ince ince doğrayınız. Yağ, soğan ve tuzu yayvan bir tencereye koyunuz, kapağı kapatıp, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürünüz. Ispanağı yarım santimetre kalınlıkta doğrayıp, soğanı katınız, kapağı örtüp, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika pişiriniz, kara biberin yarısını ekleyip, karıştırınız, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk açınız. Yumurtaları yıkayıp, ayrı bir kaba tek tek kırarak, tazeliğini kontrol ettikten sonra oyuklara koyunuz, kalan kara biberi serpip, kapağı kapatınız, kısık ateşte, beyazları katılaşana değin, yaklaşık 5 dakika pişiriniz.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder