19 Ağustos 2011 Cuma

BARBUNYALI ISPANAK

BARBUNYALI ISPANAK
(8 kişilik)

MALZEMELER

150 gr haşlanmış barbunya, 750 gr ıspanak, 3 çorba kaşığı fındık yağı, 3 çorba kaşığı bal, 1 adet limon, 1 diş sarmısak, 1 adet soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım bardak sebze suyu, 2 kaşık Hindistan cevizi sütü, biberiye, tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Önce bir kabın içinde bal, fındık yağı ve limon suyunu iyice çırpın. Bu karışımı barbunyaların üzerine dökerek bir süre dinlenmeye bırakın. Bu süre boyunca da ıspanakları sapını koparttıktan sonra soğuk soyun altında iyice yıkayın. Sarmısakları ve soğanı ince ince dilimledikten hemen sonra, zeytinyağlı tavanın içinde pembeleştirin. Ispanakları ekleyin ve 5 dakika boyunca karıştırın, sebze suyunu ekleyin. Ardından, Hindistan cevizi sütü ve bir bardak suyu kabın içine ilave edin. 10 dakika hafif ateşte pişirin, tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın. Daha sonra tüm malzemeleri mikserde karıştırın. Son olarak ise, kabın ortasına 2 çorba kaşığı barbunyayı koyarak ve biberiyeyle süsleyin ve kaselerde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder