19 Ağustos 2011 Cuma

ıspanaklı biftek sarma

ıspanaklı biftek sarma (1)

Bu yemeği ilk kez Sütaş’ın lansmanında Dahill Rest.’da yemiştim. Ondan sonra evde de denemek kısmet oldu. Bu tarz et ağırlıklı şeyleri sevmesemde ara sıra güzel oluyor ..

Biftağin arkasında arz-ı endam edenler, cevizli dereotlu erişte ve sebze kızartması..

Malzemeler:

6 tane biftek
1 bağ ıspanak
2 tane kuru soğan
200 gr mantar
1 çay bardağı krema
Tuz, pul biber, karabiber

Üzerine:

1 tatlı kaşığı salça
Su
Kühne Texas BBQ Sensation Sos

ıspanaklı biftek sarma

Yapılışı: Ispanakları yıkayın, süzün ve doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Üzerine doğradığınız mantar ve ıspanaklırı alıp kavurmaya devam edin. Suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine, tuz, pul biber, karabiber ve kremayı ilave edip karıştırın.

Biftekleri ızgarada veya teflon tavada arkalı önlü yarı kıvama kadar pişirin. Ispanaklı harçtan bifteğin bir kenarına koyun ve sıkıca rulo yapın. Kürdanla tutturun ve tepsiye dizin.

Sos malzemelerini damak zevkinize göre karıştırın ve bifteklerin üzerine gezdirin. 40 dakika kadar fırında pişirin. (pişip pişmediğini kontrol ederek pişme süresini ayarlayın)

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder