19 Ağustos 2011 Cuma

yumurtalı ıspanak

Malzemeler

½ kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
3 yumurta,
Z.yağı, tuz, pulbiber

Hazırlanışı

-Ispanakları bol suda yıkadıktan sonra çok iri olmayacak şekilde doğrayın,

-Kuru soğanı yemeklik doğrayınYayvan bir tencerede( veya tavada) soğanları sıvıyağ ile kavurun.

-Soğanlar hafif pembeleşince üzerine ıspanakları ilave edin. Ispanaklar sönüp azalınca, tuzunu ekleyin.

- Ispanakları suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun.

-Ispanakların üzerine kaşıkla boşluklar açın, açılan boşluklara yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine bir fiske tuz serpin.

-Tencerenin kapağını kapatın ve yumurtaları istediğiniz kıvamda pişirin.

-Servis yaparken üzerine pul biber serpin.

Not: yemeği fırında pişirebilirsiniz, ıspanakları kavurduktan sonra fırın tepsisine koyun. Üzerine yumurtalarını kırıp, önceden ısıttığınız fırında pişirin.

YUMURTALI ISPANAK 2

Malzemeler:

Yarım kilo ıspanak
4 adet yumurta
tuz, kırmızı biber
2 çorba kaşığı margarin
1 orta boy soğan
Yarım çorba kaşığı çemen

Hazırlanışı

Ispanakların kökleri ayıklanıp bol su ile yıkanır. Tencere koyarak üzerine su koymadan hafifçe haşlayın. Haşlanmış ıspanakları tencereden alıp küçük küçük soğrayın. Büyükçe bir tavaya yağı alıp eritin ve küçük doğranmış soğanı yağda pembeleştirin. Ardınsan ıspanakları ve isteğe göre çemeni ekleyip karıştırmaya devam edin ve ıspanakları hafifçe kavurun. Tuzunu ayarlayıp üzerinde 4 tane göz açın ve boşluklara yumurtaları kırın. Tuz ve kırmızı biber ektikten sonra tavanın ağzını kapatarak yumurta akları pişene dek ateşte tutun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder