19 Ağustos 2011 Cuma

Kuru fasulyeli ıspanak (Espinaka kon avas)

Kuru fasulyeli ıspanak (Espinaka kon avas)

KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:
# 1 kg ıspanak
# 1 su bardağı kuru fasulye
# 1 kahve fincanı sıvıyağ
# 1 su bardağı et suyu
# 1 su bardağı su
# 1 çorba kaşığı domates salçası
# 1 tutam tuz

Hazırlanışı:
* Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve suyunu süzün. Ispanakları yıkayın. İnce ince doğrayıp kaynar suda hafif haşlayın ve süzgece alın.

* Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp salçayı kavurun. Fasulye ve ıspanağı ekleyip karıştırın. Et suyu ve 1 bardak su ilave edip tuz serpin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yahudi dini tohum döken her şeyi helal sayıyor. Bundan dolayı Yahudi Sefarad mutfağında sebze ve meyveye çok önem veriliyor. Birçok sebzeyi aynı yemekte görmek de mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder