19 Ağustos 2011 Cuma

ıspanak kızartması

Malzemeler

250 gr ıspanak
2 çay bardağı maden suyu
1 adet yumurta
5-6 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat (koymasanız da oluyor)
Tuz, sıvı yağ

Hazırlanışı

Ispanakların dış büyük yapraklarını kopartın, ortadaki yaprakları kalsın.

Ispanakları bol suda birkaç su yıkadıktan sonra kaynar suya sokup çıkarın. Süzgüye koyun suyu süzülsün.

Derince bir kâsede yumurta, maden suyu, tuz, karbonat ve unu çırparak koyu kıvamlı sos (kek gibi) yapın. Ispanakları bu sosa bulayıp bol kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız ıspanakları havlu peçetenin üzerinde biraz bekletin.Yanında sarımsaklı veya sade yoğurt ile servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder