19 Ağustos 2011 Cuma

NOHUTLU ISPANAK ÇORBASI

NOHUTLU ISPANAK ÇORBASI

* 500 gr ıspanak
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy patates
* Yarım su bardağı nohut
* 2 yemek kaşığı bulgur
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı süt
* Yeteri kadar sıcak su

Ispanağı yıkayın tencereye alın. Soğanı ve patatesi soyup, biraz su ile çok iyi haşlayın. Ayrı bir tencerede bir gece önceden ıslatmış olduğunuz nohutu haşlayın. Haşlanmış ıspanağı ılık süt ve bir miktar tuz ekleyerek rondodan geçirin. Krema kıvamına getirin, tencereye aktarın. Haşlanmış nohutu da üzerine ekleyin, köftelik bulguru da koyup, 10 dakika daha pişirin. Taze karabiberle sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder