Malzemeler

Un
Ispanak
Isırgan otu
Taze soğan
Çökelek veya beyaz peynir
Tuz

Hazırlanışı

Un, su tuz ile hamur yapılır. hamurdan küçük bezeler yapılarak servis tabağı büyüklüğünde açılır, yarısına otlu karışım koyulur, diğer yarısı üzerine kapatılıp kenarları bastırılır.teflon tavada veya sacda pişirilir. Piştikten sonra üzerine çok az tereyağ sürülür. İç malzemeyi kıymalı veya peynirlide yapabilirsiniz.
İç harcı: ıspanak, ısırgan otu, taze soğan( ince doğranmış kuru soğan da olur,)çökelek, sıvı yağ, tuz isteğe göre baharat karıştırılır.


ıspanaklı gözleme tarifi, yemek tarifleri

Malzemeler
Hamur için;
2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
tuz
İç için ;
yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz ve baharatlar

Hazırlanışı : Ilık suyun içine mayayı eritin daha sonra bu karışımın üzerine unu ve tuzu ekleyerek yumuşak elde edin. Hamurun üzerini kapatarak mayasının gelmesini bekleyin. Bu arada gözlemenin içini hazırlayım. Bir tavaya sıvıyağ koyarak doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve baharatları da ekleyerek karıştırın. Son olarak önceden haşlanan ıspanakları da ekleyin 5-10 dakika kavurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Yumakları oklava yardımı ile açın. Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladığımız iç malzemesinde koyarak D şeklinde kapatalım. Geniş bir tava içerisnde gözlemeyi çevirerek pişirelim (tavaya yağ koymayın). Piştikten sonra üzerine dilerseniz tereyağı sürerek yağlayın. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun..

ıspanaklı gözleme tarifi, yemek tarifleri

ıspanaklı gözleme tarifi, yemek tarifleri