19 Ağustos 2011 Cuma

YEŞİL MERCİMEKLİ ISPANAK

YEŞİL MERCİMEKLİ ISPANAK

1 Kg Ispanak Kökü
2 Adet Soğan
5 Çorba Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limon, Tuz

Yemeğin Tarifi
Ispanağın kırmızı köklerini yaprağına kadar yemeklik doğrayıp iyice yıkayın. Soğanları ince ince kıyın.
Bir tencerede margarini eritip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve mercimeği ekleyerek karıştırın. Daha sonra yıkadığınız ıspanakları sıkmadan sulu olarak üzerine ilave edin. Tuzunu ve karabiberini serpip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ateşten indirmeden önce limon sıkıp 5 dakika daha pişirip servis yapın.


KIRMIZI MERCİMEKLİ ISPANAK
6 kişilik

1 kg ıspanak
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 adet soğan
3 adet çarliston biber
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salsa sos
1 adet limon
2 adet havuç
2 diş sarımsak

Mercimeği 4 Saat öncesinden Tuzlu Suda bekletin. Ispanakları yıkayın. Süzdükten sonra da iki parmak kalınlıklı olarak doğrayın. Tavada yağı eritip ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Biber ve havucu da küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin, kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.

Mercimeği süzdükten sonra tencereye ekleyin. Bir su bardağı su ekledikten ve 5 Dakika kavurduktan sonra ıspanağı ekleyin. Bir kapta ezdiğiniz Sarımsak ve Limon suyunu karıştırın, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder