19 Ağustos 2011 Cuma

ıspanaklı somon büfe

8 kişilik

Malzeme:
6-7 dilim somon füme
1 kg ıspanak
5 adet yumurta
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı yoğurt

Yerelması Çorbası-Portakallı Ispanak ve Roka  Salatası-Ispanaklı Somonfile-ispanakli_somon-jpeg
Tarifi
Ispanakları yıkayıp, kağıt havlu ile suyunu alın. Mutfak robotunda çekin. Bir kapta un, tuz, karabiber ve nişastayı harmanlayın. Başka bir kapta labne peynir, yoğurt ve mayonezi karıştırın. Yumurtaları çırpın. Çırptığınız yumurtalara ıspanak püresini ilave ederek çırpmaya devam edin ve harmanladığınız unlu karışımı da ekleyin. Bu karışımı yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Hamur soğuyunca tezgahın üzerine alıp üzerine önceden hazırladığınız labneli karışımı sürün. Füme somon dilimlerini düzenli bir şekilde yerleştirin. Rulo şeklinde sardıktan sonra alüminyum folyo ile kaplayın ve buzdolabında bir gece bekletin. Folyodan çıkartıp bir parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder