19 Ağustos 2011 Cuma

KIYMALI ISPANAK KÖFTESİ

KIYMALI ISPANAK KÖFTESİ

Ispanak Köftesi (Safarat Mutfağı)

Ispanak köftesi (Safarat mutfağı)
Hazırlama Süresi : 20 dk Pişirme Süresi : 35 dk 5 kişilik


Gerekli Malzemeler :
1 kg ıspanak
250 gr kıyma
2 yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Kızartmak için: Zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
2 yumurta

Hazırlanışı : 1 Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayın. Süzüp kuruması için kağıt havlu üzerinde bekletin. İyice kuruyunca ince ince doğrayın.
2 Doğranmış ıspanakları derin bir kaba alın. Kıyma, 2 yumurta, zeytinyağı ve unu ekleyip iyice yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp köfte şekli verin.
3 2 yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Unu düz bir tabağa alın. Zeytinyağını tavada kızdırın.
4 Hazırladığınız köfteleri önce yumurtaya, sonra una bulayıp çevirerek kızartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
SUDA LORLU ISPANAK KÖFTESİ

Yarım kilo ıspanak, yarım çay kaşığı kabartma tozu, 1 bardak süt, 1 bardak lor, 1 yumurta, 3 kaşık un, yarım çay kaşığı Hindistan cevizi, tuz karabiber yarım bardak kaşar rendesi

Ispanağı her zamanki gibi hazırlayın, çukur bir kaba alıp sütü loru yumurtayı unu h.cevizini tuzunu karabiberini koyup karıştırın, köfteler yapıp una bulayın iki saat buzdolabında bekleyin bir tencerede kaynattığınız suda azar azar ıspanak köftelerini pişirin, su yüzüne çıkanları kevgirle alın, süzüp fırın tepsisine dizin üzerine kaşar rendesi ve on dakikalığına fırına verin, sıcak servis edin, un yerine galeta unu olabilir eğer kızartacaksanız

Albongidas de espinaka

Ispanak Köftesi ( Albondigas De Espinaka) yapılışı:

Malzemeler:
1,5 kg. ıspanak
250 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağı

Yemeğin Tarifi
Ispanağın saplarını kesip, yapraklarını birkaç kez bol su altında yıkayalım. Suyunu süzüp, ince ince doğrayalım. 1 çay bardağı suyla tencereye koyup, kapağını kapatalım ve çok kısık ateşte haşlayalım. Haşlanan ıspanakları süzgece alalım.
Bayat ekmek dilimlerini kabuklarından ayırıp, içlerini ıslatalım, suyunu sıkalım ve kıyma, yumurta, tuz ve karabiberle beraber bir köfte hamuru hazırlayalım. Süzülmüş ıspanakları da ekleyerek yoğuralım. Köfteleri şekillendirip, sıvıyağda kızartalım. Arzu edilirse, önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırarak da ıspanak köftesini kızartabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder