SADE ISPANAK KÖFTESİ
için Malzemeler :
� 1 kg. ıspanak
� 2 Yumurta
� 1 avuç ekmek kırıntısı
� 2 Çorba kaşığı un
� Tuz
� Karabiber
Ispanak Köftesi
yemeğinin hazırlanışı:Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra kökleri ve kalın sapları kesip ayrılır (köklerden çorba yapılabilir). Ispanak yaprakları ince ince doğranır.Doğranmış ıspanaklar, 2 yumurta, ekmek kırıntısı, tuz ve karabiber iyice karıştırılır. İri kayısı büyüklüğünde parçaları avuç içinde yuvarlanır ve hafifçe bastırarak yassılaştırılır. Köftelerin her iki tarafı unlanıp kızgın yağda pişirilir. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder