Çok lezzetli bir kiş tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.Tarifi uzun gibi gözükse de aslında çok kısa zamanda hazırlanıyor. Tarifi Lezzet dergisinin bu ayki sayısından aldım. Aslında oradaki tarif mantarlı ıspanaklı kiş idi. Fakat ben tarfi kendime göre değiştirdim biraz. Deli aşını beğenirmiş gibi olacak ama gerçekten çok lezzetliydi. :)Bu yüzdendir herhalde çıktığı gibi anında tükendi:)
Siz de bir kiş severseniz buyrun o zaman tarife....
Malzemeler
Hamuru için:
7 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
125 gr Becel Zeytinyağlı
İçi İçin:
1 kg ıspanak
1 adet soğan
2 silme çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
100 gr Becel zeytinyağlı
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Öcelikle bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince doğradığınız ıspanakları ve 2 silme çaykaşığı tuzu ekleyip,suyunu çekene kadar pişirin.
Başka bir tencerede 100 gr yağı ve unu kavurun. Un pembeleşince ıspanaklı harcı ekleyip karıştırın. Ardından sütü de ekleyip 7-8 dk pişirin.
Yoğurma kabına tüm hamur malzemelerini koyup yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına kenarlarını yükselterek döşeyin ve çatalla delikler açın malum kabarmaması gerek tabanımızın.
Hamurun üzerine iç malzemesini yayıp 180 derece 25-30 dk kadar pişirin. (Kenarlarındaki hamur kızarınca olmuş demektir)
Fırından çıkardığınız kişin üzerine rendelenmiş kaşarı üzerini kaplayacak şekilde yayın ve pul biberi serpin
Tekrar fırına alıp kaşarlar eriyene kadar pişirin. Hatta ızgara bölümüne getirip üzerini çok hafif kızartırsanız daha bir lezzetli oluyor. Benden söylemesi:)
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık kişimiz servise hazır.
Afiyetle....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder