19 Ağustos 2011 Cuma

PEYNİR SOSLU ISPANAK SALATASI

PEYNİR SOSLU ISPANAK SALATASI

Bu salata, sezar salatasından sonra hayatımda yediğim en muhteşem salatadır. Hatta sezar salatasını da geride bırakarak favorilerimin ilk sırasına yerleşmiştir. Kendisiyle Pera Pastanesinde yediğim bir öğle yemeği sırasında tanışmış, o günden beri evde aynısından yapma hayalleri kurmuşumdur. Bugün bu hayalimi gerçekleştirdim, dolayısıyla şu anda sizlere 4 köşe bir vaziyette yayılmakta olduğum koltuktan bildiriyorum. Özetle, çok kolay, az malzemeli ve süper lezzetli bir salata, daha ne desem bilemiyorum. :P
Malzemeler:
  • 1 kg. ayıklanmış ve yıkanmış ıspanak
  • 10 sap taze soğan
  • 1 adet orta boy yeşil ekşi elma
  • 150-200 gr. beyaz peynir
  • 2 limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Süslemek için ceviz kırığı, isteğe göre az miktarda kuru üzüm (ben yine sonradan akıl edebiliyorum üzümün güzel olabileceğini.)
Yapılışı:
  • Ispanak yapraklarını saplarından ayırıp mümkün olduğu kadar ince doğrayın.
  • Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın.
  • Yeşil elmayı ince ince dilimleyin.
  • Ispanak, taze soğan ve elma dilimlerini derin ve geniş bir kasede karıştırın.
  • Beyaz peyniri ayrı bir kapta ufalayın. Üzerine limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını ilave edip çatalla iyice karıştırın.
  • Ispanak, soğan ve elma karışımının üzerine peynirli sosu dökerek sos salatayla iyice karışana kadar karıştırın. Peynirin tuzu yeterli gelmezse damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
  • Salatayı salata kaselerine paylaştırıp üzerine ceviz kırığı ve isterseniz kuru üzüm serperek süsleyin.
Öneri:
  • Salata yerine, et ve tavuk yemeklerinin yanında şık ve lezzetli bir garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder