19 Ağustos 2011 Cuma

ıspanaklı patatesli üçgen börekçikler

Malzemeler

Hazır yufka
3 tane haşlanmış patates
350 g ıspanak
150 g böreklik beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 orta boy soğan

sosu için:
1 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

üzeri için:
2 tane yumurta sarısı ve susam

Hazırlanışı

Patatesleri haşlayın ve küçük küçük dilimleyin. Ispanakları ise yıkayarak çok ince bir şekilde doğrayın. Peyniri rendeleyin ve soğanı ince bir şekilde doğrayın. Malzemeleri pulbiber ile birlikte iyice harmanlayın.

Yufkayı 4 parmak genişliğinde uzunlamasına kesin. Hazırladığınız sosu yufkaya sürün. Bir uçuna iç malzemesinden koyarak üçgen şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

kendi blogumada sizleri beklerim

http://pasasofram.blogcu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder