KAVURMA ISPANAK SALATASI
Malzemeler
500 gram ıspanak
yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı ceviz içi
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanış
Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın. Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın. Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın. Çıkartıp süzün. Soğuyunca kıyın. Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın. Soğanı ve sarmısağı çentin. Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Önce 3 dakika cevizi kavurun. Sonra soğan, sarmısak ve biberi atıp 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sıcak servis yapın. Arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder