19 Ağustos 2011 Cuma

kıymalı ıspanak

Malzemeler

100-150 gr kıyma
½ kg ıspanak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı, tuz

Hazırlanışı

-Ispanakları bol suda yıkayıp irice doğrayın, havucu rendeleyin, kuru soğanı yemeklik doğrayın.

- Zeytinyağında soğan ve kıymayı kavurun. Kıymanın rengi hafif dönünce rendelediğiniz havuçları ilave edin. Havuçlar kavrulunca salçayı ekleyip bir iki karıştırın, en son ıspanakları ilave edin. Ispanakları 3-4 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine çok az ılık su ve tuzunu koyup ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin.

Not: Kıymalı ıspanağa ben pirinç koymuyorum ama isteyen bir iki kaşık pirinç koyabilir. Kıyma miktarını isteğe göre arttırabilirsiniz.


Malzemeler
1 kilo ıspanak
500 g kıyma
2 orta boy soğan
domates salçası
tatlı veya acı biber salçası
Yarım su bardağından az pirinç
Yarım limon
Sıvı yağ(yarım çay bardağı)
1veya 2 su bardağı su.
tuz karabiber

Hazırlanışı
ilk olarak ıspanaklarımız güzel bir şekilde yıkayıp süzülmelerini bekleyelim. Bir yandan da geniş bir tenceremizin içine sıvı yağı koyup biraz kızdıralım. içine ince ince doğranmış soğanlarımızı ve kıymamızın içine karabiber veya isteğe bağlı baharatlar atarak birlikte hepsini karıştırıp kıymalar suyunu çekene kadar ve ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. pişen kıymaların üzerine domates salçasını ve biber salçasını ilave edip suyumuzu ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine süzülen ıspanakları ilave edip tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Bu kısma biraz dikkat edin yemeğinizin altı tutuşmasın mümkün olduğunca karıştırın ve gerektiğince 2 veya 3.bardak suyu ilave etmeyi unutmayın. Kaynayan yemeğin içine yarım limon sıkılır. Tuz ilave edilir damak tadına göre. Biraz yemek dinlendirilir özleşmesi için. Yogurtla ve normal olarak servis edilir afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder