Bir dergide ıspanaklı Rus poğaçası "Proşki" tarifi görmüştüm geçenlerde.. Sonradan düşündüm "bayatlamayan poğaçaya uyarlasam nasıl olur" diye, işte ortaya bu poğaçalar çıktı. Aslında bu poğaçanın en güzel özelliği adıyla müsemma:) bayatlamayan bir poğaça olması. Hoş, bayatlayana kadar kalmıyor zaten :)) Dilerseniz ıspanaksız da yapabilirsiniz ya da farklı iç malzemeler kullanabilirsiniz. Gayet güzel oluyor her türlüsü.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
2 silme yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullandım)
1 şişe soda
4 su bardağı un
7-8 yaprak ıspanak
İçi için:
Sucuk
Yapılışı:
Öncelikle yıkanmış ve kurumuş ıspanakları rondodan geçirin,bir kenarda beklesin.
Yoğurma kabına ılık süt,maya ve toz şekeri ekleyip mayanın erimesi için bir süre karıştırın.
Sonra ıspanaklar dahil diğer malzemeleri de ilave edip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Çok cıvık olursa un ilavesi yapabilirsiniz.
Hamurun üzerini kapatıp 15 dk kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan parçalar koparıp avcunuzda açın, içine dilimlediğiniz sucuklardan koyup uçlarından kapatın,elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder